Rikosilmoitus Ylen ohjaajasta Pia Asikaisesta: Törkeä kunnianloukkaus.

 

Tapahtumat aikajärjestyksessä videosta tarkistettuna:

 

Kesän 2018 suurimpia tapahtumia oli Porissa järjestetty SuomiAreena.

Pääjärjestäjänä toimi Porin kaupunki, jonka pääyhteistyökumppaneina olivat DNA ja MTV.

Kuvassa linkki SuomiAreena-sivulle

Porin Jazzin ja SuomiAreenan aikaan Suomen Kansa Ensin ry:llä oli Porin kävelykadulla oma SKE-teltta, jossa kerättiin SKE-kannattajakortteja.

Perjantaina 20.7.2018 SKE:n hallituksen jäsen Mari Kosonen halusi osallistua DNA:n järjestämiin pinkin Jopo-pyörän arpajaisiin. Hän lähti SKE-teltalta muutaman kymmenen metriin päässä SuomiAreenan alueella sijaitsevalle DNA-autolle.

SKE:n puheenjohtaja Marco de Wit seurasi Maria kuvaten tätä striimauskännykällä.

DNA-auton palvelupisteellä tietyt DNA-työntekijät kuitenkin häiritsivät, huijasivat, salakuvasivat ja syyttivät rasistiksi Maria ja Marcoa. Tästä on tehty erillinen rikosilmoitus.

Marcon valittaessa DNA-esimiehelle DNA-työntekijöiden käytöksestä paikalle yllättäen saapui Ylen toimittajana ja ohjaajana toiminut Pia Asikainen.

 

Herjaava Pia Asikainen

 

Marco ei Asikaista ollut koskaan tavannut eikä tuntenut mitenkään, vaan luuli häntä epämääräiseksi häiriköksi.

Asikainen syytti Marcoa rasistiksi KUUSI kertaa seuraavasti:

1. Marco [DNA-työntekijöille sadeviittamiestä osoittaen] ”Toi tuli syyttää meitä rasistiksi.”
Pia: ”Sehän on ihan oikein, kun sähän oot rasisti!

2. Marco: ”Älä ny tuu tähän sotkee. Me puhutaan nyt DNA:n kanssa.”
Pia. ”Sähän oot rasisti!

3. Mari Kosonen Pialle: ”Haluutko säkin kunnianloukkaussyytteen?
Marco Pialle: ”Voit kertoa nimes saman tien.
Pia: ”Sinähän olet rasisti!

4. Marco: ”Jos et kerro nimeäsi niin mene pois täältä herjaamasta.”
Pia: ”Sinä olet rasisti!

5. Marco: ”Häivy!” [Marco ei enää suostu kuvaamaan Piaa, jolloin hän alkaa kävelemään poispäin.]
Pia: ”Kyllähän mä tiedän [että sä oot rasisti]. Mä olen lukenut susta.

6. Marco keskustelee edelleen DNA-työntekijöiden kanssa, kun Pia palaakin takaisin.
Pia: ”Mä tuun omalla nimelläni. Mun nimi on Pia Asikainen.
Marco: ”Älä tuu häiritsemään. Me ei haluta keskustella sun kanssa.”
Pia: ”Mä en oo ikinä ymmärtänyt sitä miksi jos sä oot rasisti mikset oo ylpeesti sitä. Miksi sä kiellät sen sä oot rasisti.

 

 

 

Kunnianloukkauksen tekevät erityisen törkeäksi seuraavat asiat:

1. Ei aikaisempaa historiaa
Pia Asikainen ei ole koskaan tavannut tai puhunut Marco de Witin kanssa. Heillä ei ole koskaan ollut mitään riitaa. Marco ei ollut aiemmin koskaan edes kuullut Asikaisesta.

 

2. Herjauksen toistaminen
Asikainen herjasi eli loukkasi törkeästi Marcon kunniaa toistuvasti eli peräti kuusi kertaa.

 

3. Herjauksen painottaminen
Asikainen solvasi Marcoa rasistiksi erittäin ehdottomilla väitteillään korostaen ja painottaen moneen kertaan: ”Sinä OLET rasisti!”.

 

4. Herjaukseen yllyttäminen
Asikainen keskeytti Marcon juuri kun hän valitti erään DNA:n työntekijöiden syyttäneen Maria ja Marcoa rasisteiksi. Asikainen välittömästi puolusti näitä herjaajia, vaikka ei tiennyt tapahtumista mitään. Näin hän yllytti muitakin herjaamaan.

Asikaisella oli myös jatkuvasti fanaattisen hyökkäävä asenne, jolla hän nimenomaan halusi yllyttää muitakin herjaamaan Marcoa rasistiksi.

 

5. Herjauksen nopea levittäminen julkisuuteen
Asikainen teki herjauksensa tyrkkäytymällä yllättäen ja ilman lupaa suoraan Marcon Youtube-lähetykseen aloittaen heti herjaamisen.

Asikainen tiesi Marcon kanavan olevan yksi Suomen suosituimmista poliittisista Youtube-kanavista, jolla on vuosittain miljoonia katselukertoja.

Asikainen tiesi välittävänsä herjauksensa saman tien suoran lähetyksen katsojille, joista moni heti tunnistikin hänet. Hän myös tiesi tulevansa myös myöhemmin saamaan tuhansia katselukertoja, koska videoklippiä ei voisi enää käytännössä poistaa netistä. (Vaikka videoklippi poistettaisiin, se julkaistaisiin kopiona monilla eri somealustoilla.)

Lain mukaan kunnianloukkaus muuttuu törkeäksi, kun välittää herjauksen yleisölle joukkotiedotusvälinettä käyttämällä.

 

Kuvassa linkki Lakipuhelimen sivuille

 

6. Herjaamisen sinnikkyys
Asikainen ei suostunut lopettamaan herjaamistaan ennen kuin Marco lopetti hänen kuvaamisensa ja vaati häntä poistumaan.

Pian Asikainen kuitenkin yllättäen palasi. Ensin hän yritti päästä jälleen suoraan lähetykseen, mutta Marco ei suostunut enää kuvaamaan häntä.

Tällöin Asikainen huusi Marcon selän takaa nimensä ja toisti herjauksensa ihmettelemällä miksei Marco tunnusta olevansa rasisti.

Asikainen tiesi tämänkin herjan menevän suoraan lähetykseen.

 

7. Herjauksen näennäinen perusteleminen
Asikainen perusteli herjaustaan ilmoittamalla: ”Olen lukenut susta.” Näin hän antoi ymmärtää, että on olemassa jotain kiistattomia todisteita Marcon rasistisuudesta. Niitä hän ei kuitenkaan esittänyt.

 

8. Herjauksen voimakkuuden lisääminen entisestään
Asikainen halusi suorassa lähetyksessä kertoa nimensä ja jatkoi heti herjaamista. Hän tiesi, että hänen herjauksensa painoarvoa lisää yleisön mielessä se, että hän on Ylen toimittaja, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

 

Kuvassa linkki Linkediin

 

Asikainen myös tuntee paljon muita toimittajia, joten yleisö helposti uskoo hänellä olevan jotain todisteita Marcon rasistisuudesta.

Asikainen on varsinkin ns. suvaitsevaiston keskuudessa suosittu TV-esiintyjä, joka on esiintynyt useissa Ylen ohjelmissa.

Hänet tunnetaankin erittäin suvaitsevana persoonana, joka Ylen ohjelmissa kehottaa naisia liftaamaan ja unohtamaan turhat ennakkoluulonsa.

Asikaisen mielestä on esimerkiksi huvittavaa kulkea transun ”raiskausautossa”.

Linkki Helsingin Uutisten juttuun

Parhaiten Asikainen tunnetaan Ylen ohjelmasta Sohvasurffaajat, jonka ideana on kannustaa ihmisiä ja varsinkin naisia matkailemaan ulkomailla ja yöpymään myös kriisimaiden tavallisten ihmisten sohvilla.

 

Kuvassa linkki Ylen juttuun

 

Asikainen jopa yrittää innostaa naisia matkustamaan Lähi-Idän muslimimaihin ja yöpymään tavallisten kotien sohvilla! Tavalliset ihmisethän ovat kaikkialla samanlaisia.

Yle ei kuitenkaan ole vielä sponssannut Asikaisen matkaa Irakiin tai Afganistaniin tutustumaan paikalliseen sohva- ja taharruskulttuuriin.

 

 

9. Asikaiselta ei anteeksipyyntöä herjauksesta.

Asikainen ei ole esittänyt mitään anteeksipyyntöä herjauksestaan tai vetänyt sanojaan takaisin edes osittain. Hän pitää Marcoa rasistina ja ilmoittaa sen suoraan ja julkisesti vaikka päin naamaa, keskellä katua suorassa Youtube-lähetyksessä.

Esimerkillään hän on saanut lukuisat muut esim. Youtube-kommenteissa herjaamaan Marcoa rasistiksi.

Asikainen ei ole esittänyt mitään katumusta, vaan päinvastoin näyttää olevan ylpeä herjaavasta toiminnastaan.

 

10. Herjauksen vaikutukset
Pia Asikainen tietää, että Marco on aktiivisesti mukana politiikassa. Marco on ollut kunnallisvaaliehdokkaana ja tulee olemaan sekä eduskunta- että eurovaaliehdokkaana Suomen Kansa Ensin ry:n listoilta, jonka puheenjohtajana hän myös toimii.

Herja kohdistuu näin myös puolueeksi pyrkivän SKE:n toimintaan. Jos puolueen puheenjohtaja todetaan rasistiseksi, niin sen rekisteröinti ja toiminta voivat vaarantua.

Asikaisen herja vakavasti mustaa Marcon mainetta ja vaikuttaa urakehitykseen. Esimerkiksi monissa yrityksissä, yhdistyksissä ja puolueissa on nollatoleranssi rasismin suhteen. Myös media suhtautuu hyvin negatiivisesti henkilöihin, joita pidetään rasisteina.

 

Kuvassa linkki Talouselämän juttuun

 

Rasistileima on vieläkin vakavampi asia ulkomailla, jossa filosofian maisterin koulutuksen omaavalla ja aiemmin USA:ssa työskenneellä Marcolla on kiinteitä yhteyksiä sekä poliittiseen-, koulutus- ja liikemaailmaan. Rasistileima esimerkiksi suuresti vaikeuttaa yhteistyötä tai työskentelyä useissa USA:n ja Alankomaiden instituuteissa.

Vaadin rangaistusta Asikaiselle minua kohtaan esittämänsä törkeän kunnianloukkauksen johdosta.

Marco de Wit

 

About the Author

Marco de Wit

Suomen Kansa Ensin ry. puheenjohtaja. Pyrin joka ilta klo 19 tekemään omalla Marco de Wit Youtube-kanavallani ja (6 kanavaani on jo sensuroitu) yhden Tabu-uutiset lähetyksen (näkyy myös tällä kotisivullani). Pyrin myös joka ilta osallistumaan Youtubessa näkyvään klo 21 Suomen Kansa Ensin-lähetykseen, joka löytyy osoitteesta suomenkansaensin.fi