Rikosilmoitus: DNA salakuvasi ja herjasi Mari Kososta rasistiksi!

TIIVISTELMÄ:

Tapahtumat aikajärjestyksessä videosta tarkistettuna:

 

Kesän 2018 suurimpia tapahtumia oli Porissa järjestetty SuomiAreena.

Pääjärjestäjänä toimi Porin kaupunki, jonka pääyhteistyökumppaneina olivat DNA ja MTV.

Kuvassa linkki SuomiAreena-sivulle

 

Pori Jazzin ja SuomiAreenan aikaan Suomen Kansa Ensin ry:llä oli Porin kävelykadulla oma SKE-teltta, jossa kerättiin SKE-kannattajakortteja.

Perjantaina 20.7.2018 SKE:n hallituksen jäsen Mari Kosonen halusi osallistua DNA:n järjestämiin pinkin Jopo-pyörän arpajaisiin.

 

Kuvassa linkki DNA:n Jopo-arvontaan

 

 

 

Mari lähti SKE-teltalta muutaman kymmenen metriin päässä SuomiAreenan alueella sijaitsevalle DNA-autolle.

SKE:n puheenjohtaja Marco de Wit seurasi Maria kuvaten tätä striimauskännykällä.

DNA-palvelupisteellä tietyt DNA-työntekijät yllättäen huijasivat, salakuvasivat ja herjasivat Maria ja Marcoa.

Jostain syystä siviilivaatteissa esiintynyt tummaihoinen DNA-työntekijä (”sadeviittamies”) kuitenkin erityisesti inhosi Maria.

 

Sadeviittamies

 

 

Sadeviittamies jopa salakuvasi Maria tämän täyttäessä arpalipukkeeseen omat henkilötietonsa.

Mari ja Marco eivät salakuvaamista ensin huomanneet. Sadeviittamies näytti siviililtä, joka vain jonottaa arpapisteelle. Lisäksi hän piti puhelintaan ikään kuin vain käsissään. Marille ja Marcolle ei tullut mieleen, että hän olisi kuvannut.

Jälkikäteen videosta katsottaessa kuitenkin huomaa miten kaikki oli suunniteltu etukäteen. Myös vieressä ollut DNA-esimies oli tietoinen salakuvaamisesta.

 

 

Sadeviittamies jatkaa salakuvaamista

 

Yhtäkkiä sadeviittamies alkaa neuvomaan muita asiakkaita. Tässä vaiheessa Marille ja Marcolle tulee mieleen, että sadeviittamies ehkä onkin DNA-työntekijä.

Mari ja Marco alkavat epäilemään, että sadeviittamies ja lippismies ovat molemmat häiriköiviä DNA-työntekijöitä.

Mari ilmoitti DNA-työntekijöille, että hän tulee lähettämään tapahtumista videon DNA-pisteen ylemmille esimiehille. Tällöin sadeviittamies hermostui. Hän syytti Maria rasistiksi sanomalla:

 

Eihän sinua häiritse mikään muu kuin mustat ihmiset!

 

On selvää, että jos roolit olisivat olleet päinvastaiset, niin valtamedia, SuomiAreena ja viranomaiset olisivat räjähtäneet raivoon.

Eli jos SuomiAreenan DNA-pisteellä kantasuomalainen DNA-työntekijä olisi DNA-esimiesten tuella salakuvannut ja herjannut tummaihoista asiakasta, niin asiasta olisi noussut valtava meteli.

DNA olisi julkisesti tehnyt kaikkensa pyytääkseen anteeksi ja järjestänyt rasismin vastaisia kursseja työntekijöilleen.

Tähän mennessä kukaan ei ole pyytänyt anteeksi Marilta.

Valtamediaakaan asia ei kiinnosta lainkaan, vaikka osallisina olivat myös DNA ja Ylen ohjaaja.

(Tai ehkäpä juuri siksi valtamedia on täysin hiljaa. Valtamedia ei halua kertoa mitään negatiivista omista toimittajistaan ja suurista yhteistyökumppaneistaan.)

Ks. erillinen rikosilmoitus Ylen toimittajasta Pia Asikaisesta, joka myös ilmestyi DNA-palvelupisteelle ja kuusi kertaa herjasi Marco de Witiä DNA-työntekijöiden naureskellessa vieressä.

 

Kuvassa linkki MV-juttuun

 

Saas nähdä yrittääkö Porin poliisilaitoskin painaa koko vyyhdin villaisella, kuten yritti DNA:n paikalle kutsunut poliisipartio.

 

 

Onko pörssiyhtiö DNA liian pelottava vastustaja poliisille ja syyttäjälle?

Entä kiinnostaako poliisia ja syyttäjää ylipäätään syyttää tummaihoista miestä, joka julkisesti herjaa valkoihoista kansallismielistä naista rasistiksi?

 

YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS:

 

1. SALAKUVAAMINEN DNA-PISTEELLÄ

Sadeviittamies salakuvasi ja salaäänitti korkealaatuiselta näyttävällä kännykkäkamerallaan lähietäisyydeltä DNA-arpapisteellä Marin ja Marcon väliset henkilökohtaiset keskustelut sekä Mari Kososen henkilötietojen kirjoittamisen arpalipukkeeseen. (Video D, alkaen kohdassa 1 min ja päättyen noin 2 min.)

Mari ja Marco eivät salakuvaamista ensin huomanneet, koska sadeviittamies näytti siviililtä, joka vain jonottaa arpapisteelle. Lisäksi hän piti puhelintaan ikään kuin vain käsissään. Marille ja Marcolle ei tullut mieleen, että hän olisi kuvannut.

Marco varoi kuvaamasta ihmisten arpalipukkeita. Lisäksi hän tarvittaessa poistaa äänen halutessaan sanoa Marille jotain luottamuksellista. Sadeviittamies puolestaan suuntasi kameransa koko ajan niin, että kuvaan tuli sekä arpalipukkeet että Mari ja välillä myös Marco.

Hänellä oli hyvin todennäköisesti myös jatkuvasti ääninauhoitus päällä.

Jälkikäteen videosta katsottaessa kuitenkin huomaa miten kaikki oli suunniteltu etukäteen. Myös vieressä ollut DNA-esimies on tietoinen salakuvaamisesta.

 

Sadeviittamies salakuvaa ”muina miehinä”. DNA-esimies näkee tilanteen.

 

DNA-esimiehen poistuessa sadeviittamies kuvaa Maria vielä tarkemmin. Samalla hän myös vilkuilee kännyynsä. Onko käynnissä suora lähetys?

 

DNA-esimies poistuu asiakkaan kanssa. Sadeviittamies kuvaa Maria vielä tarkemmin.

 

Sadeviittamies zoomaa kännyään vielä tarkemmin kohti Maria. Hän myös näyttää lukevan kännystään jotain. Onko suoran lähetyksen chatti käynnissä. Tuleeko sieltä ohjeita ja neuvoja miten salaa kuvata Maria?

 

Sadeviittamies jatkaa salakuvaamista

 

Yhtäkkiä sadeviittamies alkaa neuvomaan muita asiakkaita. Tässä vaiheessa Marille ja Marcolle tulee mieleen, että sadeviittamies ehkä onkin DNA-työntekijä.

Marcon alkaessa puhumaan sadeviittamiehelle hän hätkähtää. Hän kuitenkin katsoo ensin kännyään ja sitten vasta Marcoa. (Video D, 1:41 – 1:42 min.)

Videota jälkikäteen katsottaessa näyttää varmalta, että sadeviittamiehellä oli suora (julkinen tai kaveripiirin) lähetys käynnissä. Hän mahdollisesti myös kommunikoi kaveriensa kanssa chatin välityksellä.

 

1.1. Salakuvaaminen esimiehen siunauksella
Salakuvaaminen oli DNA:n johtama operaatio, koska mukana oli useampi työntekijä ja operaatio suoritettiin DNA-esimiehen johdolla ja hyväksynnällä.

Videolla esimerkiksi näkyy kuinka lippis- ja sadeviittamies yhdessä DNA-esimiehensä kanssa suunnittelevat ja toteuttavat salakuvaamista. Erityisesti sadeviittamies ottaa lukuisia katsekontakteja ja nyökyttelee DNA-esimiehelle kuvatessaan Marcoa ja Maria. (Video D kohdassa 0:38 – 0:50 sek.)

 

Sadeviittamies kommunikoi eleillään DNA-esimiehen kanssa. Samalla lippismies kiinnittää Marcon huomion.

 

DNA-esimies ei missään vaiheessa puolen tunnin aikana pyydä sadeviittamiestä lopettamaan asiakkaiden kuvaamista, vaikka videolle tietysti joutuivat tietämättään lukuisat arpalippuja täyttämään tulleet tai liittymää ostavat DNA-asiakkaat.

 

2. PETOS / AKTIIVINEN HARHAUTTAMINEN

Sadeviittamiehellä ei ollut mitään vaatetusta, tunnuskorttia tms, jonka perusteella hänet olisi voinut tunnistaa DNA-työntekijäksi.

Sadeviitan käyttö oli outoa, koska mitään sadetta ei ollut. Yrittikö hän piilottaa DNA-vaatetustaan?

Sadeviittamies esiintyi alussa kuin ei olisi ollut DNA-työntekijä. Näin hän pystyi jatkamaan salakuvaamista. Mari ja Marco luulivat hänen jonottavan arpapisteelle eivätkä huomanneet hänen salakuvanneen, kun Mari täytti arpakuponkiaan henkilötiedoillaan.

Myöhemmin kysyttäessäkään sadeviittamies ei suostunut kertomaan onko hän DNA-työntekijä. (Video D, 1 min 40 sek.)

 

2.1. Muut työntekijät mukana aktiivisessa harhauttamisessa
Muutkaan tilannetta seuranneet DNA-työntekijät eivät oma-aloitteisesti tehneet mitään paljastaakseen petoksen/huijauksen ja salakuvauksen. He olivat mukana aktiivisessa harhauttamisessa.

Sadeviittamies ja tämän ystävä ns. lippismies siis alusta asti tiesivät keitä Marco ja Mari ovat.

Yhdessä he suunnittelivat salakuvauksen ja provosoinnin.

 

Valkopaitainen lippismieheksi kutsuttu DNA-työntekijä, joka ensin kiisti olevansa DNA-työntekijä. Takana näkyy Mari Kosonen ja kuinka sadeviittamies saapuu paikalle kuvaamaan.

 

Kun Mari ja Marco eivät provosoituneetkaan, vaan alkoivat epäilemään provokaatiota ja mustamaalausyritystä, niin lippismies valehteli, ettei ollutkaan DNA-työntekijä.

Marco kysyi suoraan lippismieheltä:  ”Ootko joku DNA:n edustaja?”

Lippismies vastasi:  ”En oo.” (Video D, 0:54 – 0:56 sekuntia.)

Näin hän pyrki valheellisesti pimittämään DNA:n vastuun salakuvaamisesta ja herjauksesta.

 

2.2. DNA-esimieskin osallistui aktiiviseen harhauttamiseen
Mari ja Marco ensin uskoivat lippismiehen valetta ja naureskelevat, että lippismiehen herjaava käytös ”melkein meni DNA:n piikkiin”. (Video D, 1 min 8 sek.)

DNA-esimies kuulee tämän ja hymyilee. Hän ei siis vielä tällöinkään korjannut valetta ja lopettanut huijausoperaatiota.

 

DNA-esimies, joka kieltäytyi kertomasta nimeään, mutta esitteli itsensä ”kippariksi”.

 

DNA-esimies tunnusti sadeviittamiehen olevan DNA-työntekijä vasta, kun Mari ja Marco myöhemmin nimenomaisesti vaativat sen saada tietää. (Video D, 3 min 5 sek.)

DNA-esimies yritti siis alussa salata lippismiehen ja sadeviittamiehen työntekijäaseman, jotta DNA ei joutuisi heidän toiminnastaan vastuuseen. Jouduttuaan paljastamaan sadeviittamiehen aseman hän silti edelleen antoi tämän jatkaa kuvaamista.

 

3. HERJAUS/TÖRKEÄ KUNNIANLOUKKAUS DNA-PISTEELLÄ

DNA-työntekijä (”lippismies”) tyrkytti DNA-liittymää ja samalla vihjaili Marilla, Marcolla ja SKE-väellä olevan alkoholiongelma. Hän sanoi:

Onko otettu?”

Mari ja Marco katsovat hämmästyneinä sanomatta mitään, jolloin lippismies sanoi:

Onko otettu niinku kaljaa?”

Marco: Kaljaa?

Lippismies: Niin.

Marco sanoo: ”Ei. Miten niin?”

Lippismies sanoo: ”Kuis sillai?”

[Keskustelu löytyy D-videolta kohdasta 0:38 – 0:50 sekuntia.]

 

Lippismies ja sadeviittamies

 

3.1. Vihjailu tahallista suorassa lähetyksessä
Vihjailun tekee törkeämmäksi se, että lippismies tiesi Marin ja Marcon edustavan kävelykadulla SKE:tä ja tulevan muutaman kymmenen metrin päästä SuomiAreenan vierestä sijaitsevalta SKE-teltalta.

Lippismies myös tiesi Marco lähettävän kanavallaan suoraa lähetystä sadoille katsojille. Hänellä ei ollut mitään syytä alkaa DNA-liittymän tyrkyttämisen yhteydessä ja suorassa lähetyksessä vihjailemaan kaljoittelusta paitsi herjaavassa mielessä.

 

3.2. DNA-esimies ei välittänyt vihjailusta.
Mari ja Marco valittivat DNA-esimiehelle, mutta hän ei pyytänyt anteeksi tai edes pahoitellut tapahtunutta.

Päinvastoin. Anteeksipyynnön sijasta DNA-esimies syyllisti Maria ja Marcoa sanomalla:

Ottakaa hei vettä mukaan tosta, niin tulee parempi mieli sitte.” (Video D, 2 min. 20 sekuntia.)

Marin ja Marcon valittaessa lippis- ja sadetakkimiehen käytöksestä DNA-esimies sanoo:

En oikein voi tehdä mitään asialle tässä vaiheessa.” (Video D, 3 minuuttia 13 sekuntia.)

Epäselväksi jäi eikö hän halua vai voi tehdä mitään.

Joka tapauksessa DNA-esimies eli ”kippari” ei kutsunut omaa esimiestään paikalle. Hän ei edes pyytänyt siviilivaatteissa olevia lippis- ja sadetakkimiehiä poistumaan, vaan antoi heidän jatkaa provosoimista. Tämä siitä huolimatta, että ilmapiiri kiristyi koko ajan.

(Herää kysymys oliko sadeviittamies todellisuudessa korkea-arvoisempi eli alue-esimies. Tämä saattaisi selittää miksi hänellä oli ikäänkuin vapaat kädet ja miksi yksikään DNA-työntekijä ei hänen toimintaansa kritisoinut.)

 

3.3. Rasistiksi herjaaminen
Marin ilmoitettua, että hän tulee lähettämään tapahtumista videon DNA-pisteen ylemmille esimiehille sadeviittamies syytti Maria rasistiksi sanomalla:

Eihän sinua häiritse mikään muu kuin mustat ihmiset!” (Video D, 3 minuuttia, 35 sekuntia.)

 

3.4. Herjaaja ei katunut
Mariin kohdistuneen törkeän kunnianloukkauksen tekee vielä törkeämmäksi, ettei sadeviittamies pyytänyt anteeksi tai vetänyt sanojaan takaisin millään tavalla. Päinvastoin. Hän piti kiinni faktanomaisesti tekemästään syytöksestä. Hän myös näytti olevan siitä ylpeä.

Lippismieskin korosti, ettei mitään epätavallista ollut tapahtunut, vaan kaikki oli ollut normaalia DNA-liittymän myymistä.

 

3.5. DNA-esimies ei puutu herjaamiseen
DNA-esimies selvästi kuuli sadeviittamiehen tekemän törkeän kunnianloukkauksen, mutta ei tuominnut sitä tai edes pahoitellut.

Päinvastoin. Hän alkoi kuiskuttelemaan sadeviittamiehelle. Mitään anteeksipyyntöä DNA-esimieskään ei tehnyt.

Edelleenkään DNA-esimies ei edes pyytänyt siviilivaatteissa olevia lippismiestä ja sadeviittamiestä poistumaan. Päinvastoin. Hän antoi heidän jatkaa riidan haastamista ja herjauksia DNA-pisteellä.

 

3.6. DNA-aluejohtokaan ei puutu herjaamiseen
Myöhemmin DNA-esimies myönsi ottaneensa yhteyttä omiin esimiehiinsä, jotka eivät kuitenkaan suostuneet tulemaan paikalle. He eivät myöskään käskeneet poistamaan siviilivaatteissa asiakkaita salakuvaavaa ja herjaavaa DNA-työntekijää. (Video A, 15 minuuttia, 30 sekuntia.)

Näin DNA on suuressa vastuussa kaikista tapahtumista.

 

4. TOINEN HERJAUS DNA-PISTEELLÄ

Ympärillä olevien ihmisten kuunnellessa sadeviittamies kiisti käyttäneensä rasisti-sanaa. Hän antoi ohikulkijoiden ymmärtää, että häntä on rasistisesti väärin syytetty ja kiusattu.

Sadeviittamies ei kuitenkaan kiistänyt syyttäneensä Maria rasistiksi, jota häiritsee vain ihmisen ihonväri.

Minkäänlaista katumusta sadeviittamies ei esittänyt, vaan päinvastoin edelleen käyttäytyi halveksivasti Maria ja Marcoa kohtaan. Hän sanoi, että vapaa-ajallaan kutsuisi Maria ja Marcoa vieläkin törkeämmin:

Mutta tietenkin vapaa-ajalla kutsuisin teitä ties vaikka millä.” (Video A, 11 minuuttia, 23 sekuntia.)

 

5. HERJOJEN NOPEA LEVITTÄMINEN

Sadeviittamies teki herjauksensa, kun oli ensin yhdessä lippismiehen kanssa yllättäen tyrkkäytynyt Marcon suoraan Youtube-lähetykseen.

Tämä siitä huolimatta, että hän tiesi Marcon kanavan olevan yksi Suomen suosituimmista poliittisista Youtube-kanavista, jolla on vuosittain miljoonia katselukertoja.

Lippismies ja sadeviittamies tiesivät välittävänsä herjauksensa saman tien suoran lähetyksen sadoille katsojille.

He tiesivät tulevansa myös myöhemmin saamaan tuhansia katselukertoja, koska videoklippiä ei voisi enää käytännössä poistaa netistä. (Vaikka kiinnostava videoklippi poistettaisiin Youtubesta, se julkaistaisiin kopiona monilla eri somealustoilla.)

Lain mukaan kunnianloukkaus muuttuu törkeäksi, kun välittää herjauksen yleisölle joukkotiedotusvälinettä käyttämällä.

Tässä tilanteessa sadeviittamies nimenomaan pyytämättä tuli Marcon lähetykseen, mutta myös todennäköisesti samalla itse lähetti omalta kanavaltaan suoraa lähetystä joko julkisesti tai omalle ystäväpiirilleen.

 

6. DNA YLLYTTI HERJAAMAAN JA UHKAILEMAAN DNA-PALVELUPISTEELLÄ

Marin ja Marcon valittaessa, että heitä toistuvasti herjataan DNA-pisteellä yksikään DNA-työntekijä ei välittänyt asiasta. Herjaukset vain huvittivat DNA-työntekijöitä. Näin he yllyttivät herjaamista. Tämä johti tilanteen eskaloitumiseen.

DNA-työntekijät yllyttivät MYÖS Ylen toimittajaa Pia Asikaista, joka kuusi kertaa herjasi Marcoa DNA-työntekijöiden naureskellessa vieressä. (Marco on tehnyt tästä erillisen rikosilmoituksen.)

Tämän jälkeen DNA-työntekijät yllyttivät ns. partamiestä käyttäytymään uhkaavasti Maria ja Marcoa kohtaan.

 

Uhkaileva partamies. Lippismiestä vain naurattaa. Toista DNA-työntekijää ei edes kiinnosta.

 

Partamies lähestyi uhkaavasti huutaen.

Partamies yritti käydä Marcon päälle mahdollisesti lyödäkseen Marcoa tai tämän kännyä.

Viime hetkellä Mari astui Marcon eteen. Silti partamies lähes löi Marcoa. Samalla hän myös herjasi Marco kutsumalla tätä apinaksi.

Vain Marin väliintulo esti suoran väkivallan puhkeamisen.

Tämän jälkeen partamies meni SKE-teltalle huutamaan:

Teidän apina riehuu tuolla!

Tämän jälkeen partamies palasi DNA-pisteelle, jossa hän pitkän aikaa ystäviensä kanssa jutteli ja naureskeli DNA-työntekijöiden kanssa.

Oliko partamies DNA-työntekijöiden kaveri? Kutsuttiinko hänet paikalle vai pyydettiinkö häntä vain muuten tukemaan sadeviittamiestä ”rasisteja” vastaan?

DNA-työntekijät eivät mitenkään yrittäneet ennaltaehkäistä riitaa tai edes pahoitella partamiehen käytöstä. Päinvastoin. Herjaukset ja väkivaltaisen uhkaava tilanne vain naurattivat heitä.

 

6.1. Ei valitusmahdollisuutta
Mari ja Marco vaativat mahdollisuutta valittaa DNA:n palvelusta. He vaativat ylempää esimiestä paikalle tai edes jotain keinoa saada tähän yhteys.

Sadeviittamies vastasi, ettei DNA:lle voi valittaa lainkaan työntekijöiden käytöksestä. Hymyillen hän tarjosi yleistä Welho-numeroa.

Kyseessä on DNA:n tytäryhtiö, jossa myydään pääkaupunkiseutulaisille maksu-TV ja laajakaistapalveluita!

Sadeviittamies kiusallaan neuvoi täysin väärin.

Näin hän entisestään korosti halveksuntaansa Maria ja Marcoa kohtaan.

Lisäksi hän korosti, että DNA:lla on oikeus valita asiakkaansa. Hän sanoi:

Meillä on itse asiassa oikeus päättää ketä me täällä palvellaan.” (Video A, 9 minuuttia, 10 sekuntia.)

 

6.2. DNA tuki herjaamista
DNA:n ylempien esimiesten välinpitämättömyys asiakkaiden oikeuksista entisestään yllytti DNA-työntekijöiden herjaavaa käytöstä.

Marin ja Marcon vaatiessa esimiestä paikalle DNA-esimies ilmoitti, että hänen Kirjurinluodossa (n. 1 km) oleva alue-esimiehensä kieltäytyy tulemasta paikalle. Häntä oli myös kielletty antamasta alue-esimiehensä nimeä tai edes puhelinnumeroa, jotta Mari ja Marco eivät voisi soittaa hänelle. (Video A, 16 minuuttia, 25 sekuntia.)

DNA antoi siis salakuvaajille, herjaajille, uhkailijoille ja yllyttäjille täysin vapaat kädet. Yksittäisen henkilön tekemää herjaa vieläkin vakavampi on virallisen organisaation tekemä tai tukema herjaaminen.

Herjaus/törkeä kunnianloukkaus on erityisen vakavaa kun sen tekevät pörssiyhtiön työntekijät pörssiyhtiön palvelupisteessä esimiesten siunauksella. Se on niin poikkeuksellista, että yleisö helposti uskoo tunnetun pörssiyhtiön työntekijän herjat varsinkin kun ne tehdään suorassa Youtube-lähetyksessä DNA-palvelupisteellä SuomiAreenalla.

 

6.3. DNA päästi herjaajan karkuun
Lopuksi sadeviittamies ilmoitti, että poliisi on kutsuttu paikalle Marin ja Marcon rasistisen käytöksen takia!

Itse hän kuitenkin ilmoitti DNA-esimiehelle poistuvansa paikalta juuri ennen poliisin saapumista. DNA-esimies suostui tähän, vaikka sadeviittamies oli tapahtumien keskeinen henkilö ja syyllistynyt mm. salakuvaamiseen ja törkeään kunnianloukkaukseen. (Video A, 16 minuuttia, 45 sekuntia.)

Antoiko DNA-esimies sadeviittamiehen poistua juuri ennen poliisin saapumista, jotta hän ei puhuisi poliisille ”ohi suunsa” eli totta tai vaihtoehtoisesti valheita, joista jää kiinni.

Halusiko DNA pelata lisää aikaa, jotta DNA:n lakimiehet voisivat kouluttaa sadeviittamiestä vastaamaan poliisin kysymyksiin?

 

7. TOIMINTA SUUNNITELTU ETUKÄTEEN

SKE oli jo pari viikkoa aiemmin suosituissa SKE-lähetyksissään kertonut pystyttävänsä SKE-teltan Porin kävelykadulle SuomiAreenan aikaan. Teltalta lähetettiin usein suoraa lähetystä. Teltta oli näköyhteyden päässä SuomiAreenan laidalla vain muutaman kymmenen metrin päässä DNA-autosta/pisteestä.

DNA-työntekijöiden toiminta oli selvästi poliittisesti motivoitua ja SKE:tä vastaan suunnattua. He tiesivät SKE:n teltan olevan lähellä. He tunsivat Marin ja Marcon nimenomaan poliitikkoina ja SKE:n johtoon kuuluvina.

 

7.1. DNA-työntekijät olivat etukäteen tietoisia Marin ja Marcon liikkeistä
Mari ja Marco olivat edellisenä päivänä 19.7.2018 suorassa lähetyksessä kertoneet, että Mari aikoo ehtiessään mennä DNA-pisteelle täyttämään Jopo-arpajaislipukkeen.

Lisäksi on selvinnyt, että osa DNA-työntekijöistä oli paria tuntia aikaisemmin 20.7.2018 käynyt SKE-teltalla. Näin on ainakin ns. tummaihoisen sadeviittamiehen osalta, joka tuli provosoimaan Maria. Mari eikä kukaan muukaan SKE-teltalla kuitenkaan välittänyt hänestä. (Häiriköistä pääsee parhaiten eroon ignoroimalla heidät.)

Lisäksi on selvinnyt, että DNA:n lippismies oli aiemmin huudellut ohikulkevalle Marcolle pyrkien saamaan tätä jäämään DNA-pisteelle. (Marco ignoroi hänet, mutta huutelu jäi videolle.)

Vähintäänkin osa DNA-työntekijöistä siis etukäteen tiesi Marin ja Marcon olevan DNA-pisteen lähellä ja olevan tulossa sinne ainakin 20.7.2018.

 

7.2. Tunnistaminen jäi videolle

Marcon saapuessa DNA-autolle tummaihoinen sadeviittamies ja valkopaitainen lippismies istuivat auton portailla. Heidän takanaan näkyi Jopo-pyörä.

 

Mari DNA-auton luona. Tummaihoinen sadetakkimies istuu istuu auton rappusilla. Hänen takanaan on päävoitto pinkki Jopo-pyörä.

 

Sadeviittamies nousi portailta ja huusi Marcolle:

Hei! Mä olen nähnyt sut Youtubessa!

Marco ei huutoa kuitenkaan kuullut, vaan käveli ohi Marin perässä. (Video D, ensimmäiset 2-5 sekuntia.)

 

7.3. Suunnittelu jäi videolle
Videolta myös näkyy kuinka sadeviittamies ja lippismies alkavat tämän jälkeen keskustelemaan Marcon saapumisesta. Sadeviittamies osoittaa Marcoa lippismiehelle, joka lähtee tätä kohti. Samalla sadeviittamies lähtee hakemaan kännynsä DNA-autosta.

 

Sadeviittamies antaa toimintaohjeita valkopaitaiselle lippismiehelle.

 

Viimeistään tässä vaiheessa he laativat suunnitelmansa salakuvaamisesta ja mustamaalauksesta. (Video D, 0:12 – 0:15 sekuntia.)

 

7.4. Suunnittelemassa mukana ehkä useita muitakin DNA-työntekijöitä
Tosin on hyvin mahdollista että suunnitelma laadittiin jo paljon aiemmin yhteistyössä muiden DNA-työntekijöiden kanssa, koska videosta jälkikäteen katsoen nämä näyttävät koko ajan olevan ns. juonessa mukana. Videosta näkyy kuinka muut työntekijät jatkuvasti taustalta seuraavat lippismiehen ja sadeviittamiehen toimintaa.

Marcon pyytäessä muita työntekijöitä apuun he välittömästi asettuvat siviiliasuisten lippis- ja sadeviittamiehen puolelle. Yksi jopa kiisti sadeviittamiehen syyllistyneen herjaamiseen, vaikka ei edes silloin ollut paikalla kuulemassa keskustelua.

Miksi DNA-työntekijät niin fanaattisesti suojelivat sadeviittamiestä?

 

DNA-työntekijä, joka kieltäytyi kertomasta edes etunimeään. Hän intti, ettei sadeviittamies ole ketään herjannut.

 

Joka tapauksessa muut DNA-työntekijät vähintäänkin katsoivat sormiensa läpi lippis- ja sadeviittamiehen rikollista toimintaa eivätkä reagoineet, vaikka siitä heille valitettiin.

 

7.5. Suunnittelemassa ehkä mukana DNA-esimiehiä
Mahdollisesti myös DNA-esimiehet olivat etukäteen mukana suunnitelmassa, koska he eivät olleet kiinnostuneet poistamaan paikalta asiakkaiden kanssa riiteleviä siviilipukuisia työntekijöitään. Päinvastoin. He antoivat heille täysin vapaat kädet. Tämä on itsessään hyvin epäilyttävää.

Lisäksi on epäilyttävää, että sen sijaan, että esimies olisi tullut paikalle DNA kutsui poliisin paikalle välittämättä mitä se tekee DNA-pisteen maineelle. Olettaisi DNA:n ensin yrittävän selvittää mitä on tapahtunut. Vai oliko poliisin kutsuminen suunniteltu jo etukäteen?

Voi olla esimerkiksi mahdollista, että tummaihoinen sadeviittamies ja muut DNA-työntekijät ovat etukäteen keskustellet esimiestensä kanssa lähellä olevasta ”rasistisesta” SKE-teltasta ja SKE-väestä. Sadeviittamies on saattanut pyytää lupaa esimiehiltä soittaa heti poliisit paikalle, jos ”rasistit tulevat ja suhtautuvat rasistisesti tummaihoiseen”.

Vaikka DNA-esimiehet eivät olisi olleet etukäteen suunnittelemassa tai hiljaisesti hyväksymässä suunnitelmaa, niin joka tapauksessa he katsoivat sormiensa läpi tummaihoisen DNA-työntekijän johtamaa ”antirasistista” operaatiota, johon kuului sekä salakuvaamista, huijausta ja herjausta sekä niihin yllyttämistä.

 

7.6. Suunnittelemassa ehkä mukana äärivasemmistoon kuuluvia
Lisäksi on mahdollista, että suunnitelma laadittiin osittain myös Maria ja Marcoa vainoavien anarkistien tai muiden ns. anti-rasisteiksi itseään kutsuvien kanssa.

Suunnitelma on esimerkiksi saattanut muodostua DNA-työntekijöiden ja heidän vihervasemmistolaisten tuttujensa välisissä vapaamuotoisissa some-keskusteluissa heidän mahdollisesti päivitellessään SKE-teltan läheisyyttä SuomiAreenaan ja siellä olevaan DNA-autoon/pisteeseen.

 

7.7. Suunnittelemassa ehkä mukana Ylen työntekijöitä
Ei myöskään ole mahdotonta, että etukäteiskeskusteluissa ja suunnitelmissa on ollut mukana äärivasemmistolaisissa piireissä viihtyvä Ylen ohjaaja ja toimittaja Pia Asikainen tai muita toimittajia.

 

Ylen toimittaja ja ohjaaja Pia Asikainen. Hänen vieressään kaksii DNA-työntekijää kuuntelee huvittuneena Asikaisen kuusi herjaa. (Kuvassa linkki rikosilmoitukseen.)

 

Asikainen tai joku muu toimittaja on saattanut tietää, että Mari ja Marco menevät DNA-pisteelle, jossa heitä palvelee tummaihoinen DNA-työntekijä. Asikainen on saattanut luulla, että Mari, Marco tai SKE-väki mahdollisen suukopun aikana alkaa pilkkaamaan tai herjaamaan häntä.

Todettakoon, että aiemminkin toimittajat ovat hyvin asenteellisesti kytänneet ja kirjoittaneet kansallismielisistä herjaavia juttuja, jotka ovat joutuneet sittemmin myöntämään perättömiksi.

Tässä yksi esimerkki monista.

 

Valeuutinen, jossa mainostettiin rikollista Itis-provokaatiota. Alussa valtamedia ja poliisi mukana. Provokaatio epäonnistui, koska kansallismielisillä oli videokuvaa. (Kuvassa linkki Iltalehden juttuun.)

 

Marco on kirjoittanut useista toimittajista juttuja ja tehnyt videoita, jossa heidän ammattitaitoaan ja rehellisyyttään arvioidaan kriittisesti. On mahdollista, että joillain toimittajilla saattaa olla negatiivisia ennakkoasenteita Marcoa ja SKE:tä kohtaan.

Erityisesti Ylen ja Iltalehden toimittajat saattavat jopa ”kytätä” ja olla jopa mukana järjestämässä negatiivisia juttuja SKE:stä ja sen johdosta.

 

7.8. Suunnittelemassa ehkä mukana EET-poliisi

Ennalta ehkäisevän toiminnan EET-poliisit ovat myös saattaneet sotkeentua tapahtumiin. Heidän tehtävänä on jatkuvasti pitää yhteyttä varsinkin ulkomaalaistaustaisiin nuoriin, ”kavereerata” ja auttaa ns. rasisminvastaisessa toiminnassa.

 

 

EET-poliisi yhdessä Muslimien turvallisuuspalvelun somalitoimitusjohtajan kanssa osana Ei rasismille-kampanjaa. Kuva otettu sen jälkeen, kun toimitusjohtaja oli tuomittu kansallismielisen mielenosoittajan kimppuun käymisestä.(Kuvassa linkki juttuun.)

 

Ei ole mahdoton ajatus, että DNA-työntekijät olisivat etukäteen olleet yhteydessä mahdollisesti tuntemaansa EET-poliisiin ja ilmaisseet huolensa ”SKE-rasisteista”.

Pyydän selvittämään onko tällaista keskustelua käyty, koska se kertoisi tapahtumien suunnitelmallisuudesta.

Tiettävästi poliittisesti ohjattu poliisihallitus on tänä vuonna palkannut yhden EET-poliisin myös Poriin. Helsingissä EET-poliisit ovat usein sotkeutuneet kansallismielisiä vastaan suunnattuihin provokaatioihin. Esim. yllä mainitussa Itis-provokaatiossa somalinainen halusi puhua nimenomaan tuttujen EET-poliisien kanssa.

Aikaisemmat yhteydenotot Porin poliisiin myös selittäisivät miksi poliisi kutsuttiin niin nopeasti paikalle ja miksi vanhempi konstaapeli Vesa Lehtinen käyttäytyi niin vihamielisesti Maria ja Marcoa kohtaan.

Konstaapeli Lehtisen saavuttua paikalle hän ei vastannut Marcon ja Marin tervehdykseen.

Lehtinen kuunteli kun DNA-esimies antoi ymmärtää, että tummaihoista DNA-työntekijää olisi Marin ja Marcon toimesta kohdeltu rasistisesti.

Tämä nähtävästi sai konstaapeli Lehtisen vieläkin aggressiivisemmaksi, koska hän voimakkaasti tönäisi olkapäällään Marcoa.

 

Aggressiivinen konstaapeli Vesa Lehtinen

 

Lehtinen ei ollut ollenkaan kiinnostunut tummaihoisesta sadeviittamiehestä.

Ylen ohjaajan Pia Asikaisen Marcoon kohdistunut herjaaminen ei häntä myöskään kiinnostanut.

Mari selitti tapahtumat selvästi, mutta silti Lehtinen sanoi:

Vahinkoa ei ole päässyt nyt käymään. (Video A, 32 minuuttia, 45 sekuntia.)

 

Konstaapeli Lehtinen kieltäytyi ottamasta Marin rikosilmoitusta vastaan.

 

Mari Kosonen selittää tapahtumia konstaapeli Vesa Lehtiselle

 

 

8. MUSTAMAALAUKSEN JA KUNNIANLOUKKAUKSEN TÖRKEYS

On selvää, että jos roolit olisivat olleet päinvastaiset eli kantasuomalainen DNA-työntekijä olisi DNA-esimiesten tuella salakuvannut ja herjannut tummaihoisia asiakkaita rasisteiksi, niin valtamedia olisi heti nostanut asiasta valtavan metelin.

DNA-työntekijät olisivat tehneet kaikkensa, ettei DNA-palvelupisteellä olisi tummaihoisia asiakkaita kohtaan käyttäydytty uhkaavasti ja apinaksi herjaten.

DNA olisi julkisesti tehnyt kaikkensa pyytääkseen anteeksi tapahtumia ja järjestänyt rasismin vastaisia kursseja työntekijöilleen.

Tähän mennessä kukaan ei ole pyytänyt anteeksi tapahtumia.

Valtamediaakaan asia ei kiinnosta lainkaan, vaikka osallisina olivat DNA ja Ylen toimittaja.

 

8.1. Ei anteeksipyyntöjä
DNA ei ole pyytänyt anteeksi Mari Kososelta eikä myöskään Marcolta.

DNA ei lukuisista pyynnöistä huolimatta suostu edes antamaan yhdenkään esimiehensä nimeä, jonka kanssa Mari ja Marco voisivat keskustella tapahtumista.

Näin DNA viestittää työntekijöilleen ja yleisölle, että asiakkaan ja yleensäkin SKE-väen salakuvaaminen, huijaaminen ja herjaaminen on hyväksyttävää.

 

8.2. Rasismisyytöksen vakavuus
Salaakuvaamisella ja rasistiksi herjaamalla voidaan helposti sekä yksilöiltä että yhdistyksiltä tuhota henkilökohtaisia ja poliittisia toimintaedellytyksiä.

DNA:n käytös ja sadeviittamiehen herja vakavasti mustaavat Marin mainetta ja vaikuttavat urakehitykseen. Esimerkiksi monissa yrityksissä, yhdistyksissä ja puolueissa on nollatoleranssi rasismin suhteen.

Mari on toiminut yrittäjänä ja myös ollut ehdolla kunnallisvaaleissa. Hän tulee olemaan myös ehdolla eduskunta- ja eurovaaleissa. Media, yritysmaailma ja äänestäjät suhtautuvat hyvin negatiivisesti henkilöihin, joita pidetään rasisteina.

Mari ja Marco ovat äärivasemmistolaisten vainoamia. (Tästä on tehty useita rikosilmoituksia.) Henkilö- ja varsinkin osoitetietojen salakuvaaminen asettaa heidät entistä suurempaan vaaraan.

 

8.3. DNA vastuussa
Videot A, B, C, D ja E todistavat, että salakuvaaminen, huijaus/petos, törkeä kunnianloukkaus, väkivallalla uhkaaminen ja niihin yllyttäminen tapahtuivat pörssiyhtiö DNA:n työntekijöiden ja esimiesten toimesta ja yllytyksestä. Motiivi oli selvästi poliittinen.

Kaikki tapahtui DNA-pisteellä SuomiAreenan alueella suorassa lähetyksessä poliittisin motiivein Maria sekä SKE:n johtoa herjaten ja mustamaalaten. Näin DNA:n toiminta rajoittaa myös SKE:n poliittisia toimintavapauksia.

Oikeuskäytännössä on viime vuosina annettu tuomioita salakuvaamisesta sekä kunnianloukkaustuomioita rasistiksi herjaamisesta.

Mari Kososeen kohdistunut salakuvaaminen, kunnianloukkaus, uhkailu ja poliittinen mustamaalaus on erityisen vakavaa, koska syyttely ja vihjailu oli (1) törkeää, (2) toistuvaa, (3) yleisöä yllyttävää, (4) organisoitua (5) SuomiAreenan aikana (6) suorassa lähetyksessä tapahtunutta (7) suuren pörssiyhtiön palvelupisteellä, (8) DNA-esimiesten ja koko DNA-palvelupisteen tuella tehtyä antaen näin herjaukselle ja mustamaalaukselle entistäkin enemmän painoarvoa yleisön silmissä.

Vaadin lippismiehelle, sadeviittamiehelle, DNA-esimies”kipparille”, partamiehelle ja DNA:lle rangaistusta salakuvaamisesta, huijauksesta/petoksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta, uhkailusta ja niihin yllyttämisestä sekä omieni että SKE:n poliittisten toimintavapauksien rajoittamisesta.

 

Allekirjoittanut Mari Kosonen

 

Videoliitteet:

Video A ja B

  • Koko tapahtuma kahdessa osassa. Videosta A puuttuu muutamia tärkeitä sekunteja, jotka löytyvät videosta D. Suosittelen katsomaan ensin lyhyen videon D, josta saa hyvän yleiskäsityksen ja tämän jälkeen voi jatkaa katselemista videolta A.)

Video C

  • Lyhyt ote videosta A: Asikaisen herjat.
  • Erillinen rikosilmoitus tehty.

Video D

  • Videon A alkuosa puuttuvinen osineen. Tästä lyhyestä videosta saa hyvän yleiskäsityksen tapahtumista.

Video E

  • Videon A:n alun selostus hidastuksella. Selostetaan varsinkin DNA-työntekijöiden äänetön viestintä, viittailut ja katsekontaktit.

About the Author

Marco de Wit

Suomen Kansa Ensin ry. puheenjohtaja. Pyrin joka ilta klo 19 tekemään omalla Marco de Wit Youtube-kanavallani ja (6 kanavaani on jo sensuroitu) yhden Tabu-uutiset lähetyksen (näkyy myös tällä kotisivullani). Pyrin myös joka ilta osallistumaan Youtubessa näkyvään klo 21 Suomen Kansa Ensin-lähetykseen, joka löytyy osoitteesta suomenkansaensin.fi