Anteeksipyyntö poliisijohtaja Tomi Vuorelta heppoinen

Soitin eilen poliisijohtaja Tomi Vuorelle. Hän oli twiitannut yhteiskuntarauhan uhkia käsitelleen kuvan, jossa Suomi Ensin -mielenilmaisu oli laitettu Isis-terroristien ja kouluampujien joukkoon.

Puhelinkeskustelussamme Vuori lupasi korjata virheensä.

Nyt Vuori on twiitannut SE:tä mustamaalavan kuvan uudestaan ja selitellyt sitä seuraavasti.

Vuori siis myöntää, että ”Kuvan tasapaino voisi olla parempi”. Millään tavalla Vuori ei kuitenkaan edes pahoittele selvästi mustamaalavan kuvan twiittaamista.

Herää myös kysymys jatkaako poliisi kyseisen kuvan käyttämistä strategiapäivillään tai muissa yhteyksissä.

Vuoren reaktio kuvastaa laajemminkin poliisijohdon asennetta kansallismielisiin ja maahanmuuttopolitiikkaan. Tämä näkyy myös Vuoren muissa twiiteissä.

Tässä Vuori mainostaa innokkaasti ylikomisario Jari Taposen haastattelua ja juttua.

Ylen jutussa ei haluta ymmärtää Ruotsin perusongelmana olevan kehitysmaalaisten massamaahanmuutto ja varsinkin islamisaatio. Eikö Vuorikaan halua asiaa ymmärtää?

Asiaa on Vuorelta kysytty.

Vuori ja yleensäkin Suomen poliisijohto – Ruotsin poliisijohdon tavoin – kieltäytyy näkemästä islamisaatiota vaarana. Sen sijaan ”vihapuhe” eli käytännössä kansallismielisten kiukku islamisaatiota vastaan nähdään vaarana.

Poliisin päämääränä ei ole enää niinkään rikosten estäminen ja selvittäminen, vaan yleisen keskusteluilmapiirin manipuloiminen. Yllättäen Vuori sanoo asian aika suoraan.

Lisäys: Käsittelen Vuoren twiittejä myös youtube-kanavallani.

About the Author

Marco de Wit

Suomen Kansa Ensin ry. puheenjohtaja. Pyrin joka ilta klo 19 tekemään omalla Marco de Wit Youtube-kanavallani ja (6 kanavaani on jo sensuroitu) yhden Tabu-uutiset lähetyksen (näkyy myös tällä kotisivullani). Pyrin myös joka ilta osallistumaan Youtubessa näkyvään klo 21 Suomen Kansa Ensin-lähetykseen, joka löytyy osoitteesta suomenkansaensin.fi