Poliisi salli anarkistien hyökkäillä ja mellastaa Trumpin ja Putinin huippukokouksen aikana!

 

Trump ja Putin tapasivat 17.7.2018 Helsingissä Suomen presidentinlinnassa.

Trumpia ja Putinia vastaan järjestettiin useita mielenosoituksia, mutta poliisi ei päästänyt niitä presidentinlinnan läheisyyteen. Jokaiselle mielenosoitukselle osoitettiin etukäteen tietty paikka Helsingin keskustan alueelta.

Anarkisteista ja maahanmuuttajista koostunut mielenosoitus ei kuitenkaan pysynyt heille osoitetussa mielenosoituspaikassa Kaisaniemen puistossa ja Finlandia-talon läheisyydessä, vaan lähtivät marssimaan kohti presidentinlinnaa.

Poliisi reagoi hyvin hitaasti anarkistien ja maahanmuuttajien laittomaan marssiin. Poliisi pysäytti heidät vasta vähän ennen presidentinlinnaa Esplanadin puistossa poliisimuurilla.

(Poliisit ja anarkistit tulevat kuvaan kohdassa 3h 4min 30 sek. Kuvan laatu heikko, mutta muitakaan striimaajia ei ollut tapahtuman yllättävyydestä johtuen. Jos teillä on kuvia tai videota, niin voitte ilmoittaa Marco de Witille.)

Paikalla oli lukuisia poliisiautoja ja jopa poliisikoiraryhmiä, jotka olisivat helposti ja nopeasti voineet ottaa anarkistit kiinni ja poistaa heidät paikalta.

Poliisi ei kuitenkaan ottanut ketään kiinni.

Anarkistitkin näyttivät yllättyneen poliisin ymmärtävästä linjasta.

Osa anarkisteista kiitti yrittämällä ohittaa poliisimuurin ja näin päästä presidentinlinnalle.

Poliisi esti ohitusyritykset, mutta vieläkään poliisi ei ottanut anarkisteja kiinni. Päinvastoin.

Kaikkien yllätykseksi poliisi antoi anarkistien järjestää mielenosoituksen Esplanadin puiston hiekkatiellä parin sadan metrin päässä presidentinlinnasta!

 

 

Poliisi rikkoi monia lakeja ja sääntöjä.

Ensinnäkin monet anarkisteista kuuluvat väkivaltaiseen Antifa-järjestöön, jotka moni maa määrittelee terroristijärjestöksi.

On täysin vastuutonta päästää tällainen anarkistiryhmä presidentinlinnan lähelle varsinkin, kun he tulivat sinne laittomasti ja toistuvasti yrittivät tunkeutua presidentinlinnan alueelle.

Toiseksi on selvä turvallisuusuhka antaa anarkistien järjestää mielenosoitus KESKELLÄ täynnä olevaa Esplanadin puistoa.

Anarkistit ovat usein aiemminkin hyökänneet yleisön kimppuun. Nyt tilanne oli vieläkin vaarallisempi. Paikalla oli useita Trumpin kannattajia, joista monilla oli myös kuuluisa anarkistien vihaama Trumpin MAGA-lippis.

 

 

Anarkistien ja Trumpin kannattajien välillä alkoi heti riitoja. Monta kertaa mellakka oli lähellä.

Poliisi oli aiemmin nimenomaan ilmoittanut noin parille kymmenelle mielenosoitukselle, että ne pitää järjestää sovituissa turvallisissa paikoissa.

Miksi poliisi antoi erioikeuden mielenosoituksen järjestämiseen presidentinlinnan lähellä kaikista vaarallisimmille anarkisteille, joista monet olivat myös naamioituneita?

Mari Kosonen ja Marco de Wit menivät kysymään asiaa vieressä olleilta kahdelta tunnetulta poliisilta, vanhempi konstaapeli Janne Korhoselta ja konstaapeli Harri Soiniselta.

Kyseiset poliisit ovat EET- eli ennaltaehkäisevän toiminnan ryhmään kuuluvia poliiseja. He ovat Poliisiammattikorkeakoulun pahamaineisen rehtorin Keijo Himbergin johtaman poliisin uuden ”suvaitsevaisuusohjelman” eturintamassa.

Korhonen ja Soininen toimivat lähes aina keskeisessä roolissa anarkistien ja maahanmuuttajien mielenosoitusten yhteyshenkilöinä.

 

EET-poliisit Harri Soininen ja Janne Korhonen yhdessä kansallismielisiä mielenosoituksia terrorisoineen muslimien turvallisuuspalvelun rikollisen somalijohtajan Ahmed Muhammedin kanssa.

 

Korhosta ja Soinista on usein syytetty puolueellisuudesta, koska he katsovat läpi sormien islamistien ja anarkistien rikoksia samalla yrittäen demonisoida kansallismielisiä ja estää heidän mielenosoituksensa.

Silti Korhosen ja Soinisen vastaus yllätti.

 

EET-poliisit siis kielsivät kyseessä olevan mielenosoituksen. Anarkistit olivat banderollien ja rumpujen kanssa paikalla vain ”yksityishenkilöinä”!

Poliisi siis salli anarkisteille laittoman ja selvästi vaarallisen mielenosoituksen presidentinlinnan vieressä Trumpin ja Putinin ollessa siellä neuvottelemassa!

Samalla se teki tilanteen vieläkin vaarallisemmaksi KIELTÄYTYMÄLLÄ edes rajaamasta mielenosoituksen aluetta.

Mielenosoitusalueen rajaaminen esim. poliisinauhalla on normaali käytäntö varsinkin ahtaassa tilassa, kuten keskellä ruuhkaista Esplanadin puiston hiekkatietä.

Anarkistien mielenosoitusalueen rajaaminen olisi myös ollut erittäin helppoa jo siitäkin syytä, että sattumalta vieressä oli lukuisia ylimääräisiä metallisia suoja-aitoja.

Poliisi ei kuitenkaan suostunut minkäänlaiseen rajaamiseen. Päinvastoin. Se antoi anarkistien kierrellä lippujensa kanssa yleisön joukossa väittelemässä ja häiritsemässä ihmisiä.

Kaksi anarkistia tuli myös uhittelemaan Mari Kososelle ja Marco de Witille.

(Yllättäen juuri tällöin Marcon lähetys katkesi tuntemattomasta syystä! Onneksi Mari Kosonen jatkoi lähetystä toisella kännyllä Marco de Wit 9 -kanavalta.)

Marco de Wit huusi ja viittoili useita kertoja lähimpänä seisoneelle poliisille pyytäen tätä apuun ja poistamaan häiriköivät anarkistit.

Kyseinen poliisi katsoi suoraan Marcoa. Hän varmasti kuuli ja näki noin minuutin ajan kestäneet avunpyynnöt. Hän myös näki mielenosoitusalueelta lähteneet anarkistit ja heidän lippunsa.

Poliisimies ei kuitenkaan liikahtanutkaan.

Marco päätti mennä keskustelemaan hänen kanssaan.

 

Poliisi ei suostunut sanomaan sanaakaan.

Anarkistit olivat tyytyväisiä ja peukuttivat poliisille.

Kaiken kukkuraksi poliisi antoi anarkistien jatkaa laitonta mielenosoitustaan yli tunnin ajan!

Mutta vieläkin pahempaa oli tulossa.

Mielenosoituksen lopuksi poliisi antoi anarkistien järjestää marssin Esplanadin puiston ruuhkaista hiekkatietä pitkin!

 

Anarkistien johtama marssi Esplanadin puiston hiekkatiellä

 

Poliisi ei edes yrittänyt pitää marssia kasassa, vaan anarkistit levittäytyivät vapaasti koko hiekkatielle.

Useampi poliisi seurasi marssia, mutta kaikki löntystelivät kaukana marssin takana. Yksikään poliisi ei edes yrittänyt valvoa marssin sivustoja.

Näin poliisi varmisti, että anarkistit ja paljon Trumpin kannattajia sisältänyt yleisö sekoittuivat vielä enemmän keskenään!

Halusiko poliisi nimenomaan synnyttää konflikteja anarkistien ja Trumpin kannattajien välille?

Vai eivätkö poliisit välitä kansalaisten turvallisuudesta?

(Ja mellakan aiheuttamisesta keskellä Trumpin ja Putinin rauhanneuvotteluja.)

Muita johtopäätöksiä on mahdoton vetää, koska kaiken lisäksi poliisi katosi saavuttaessa Ruotsalaisen teatterin kohdalle!

 

Poliisi saa käskyn lopettaa marssin seuraamisen ja kansalaisten turvaamisen. (Poliisit katsovat vasemmalle käskyn välittäjää.)

 

Poliisi siis ensin järjesti mellakan ainekset ja sitten jätti kansalaiset oman onnensa nojaan!

Vähintään kahden poliisin olisi pitänyt jatkaa marssin seuraamista. Kaikki poliisit kuitenkin poistuivat paikalta.

Tämä on ennenkuulumatonta. Vaikka poliisi on usein tahallaan tai tahattomasti toiminut epäpätevästi, niin koskaan se ei ole kokonaan jättänyt kansalaisia suojaamatta.

Mutta vieläkin pahempaa oli tulossa.

Poliisit sallivat anarkistien jatkavan marssiaan keskellä Mannerheimintietä!

 

 

Tämä siis aikana, jolloin sekä ajoneuvo- että jalankulkuliikennettä rajoitettiin monin tavoin turvallisuussyistä johtuen.

Tavalliset ihmiset eivät saaneet ajaa Mannerheimintiellä autoillaan eikä usein edes kävellen ylittää suojateitä.

Vain anarkisteilla oli täysi liikkumisvapaus keskellä Helsinkiä!

Tavoilleen uskollisena anarkistit huutelivat ja uhittelivat ohikulkijoille. Anarkistit myös heittivät yleisön päälle jotain nestettä. Myös Marco de Wit sai osansa.

 

 

Anarkistit myös uhkasivat heittää Marcoa pullolla. Lopulta ainakin yksi pullo heitettiin Marcoa kohti.

Poliisille ei voinut valittaa yleisön kimppuun hyökkäämisestä, koska poliisi ei edes yrittänyt valvoa marssia!

Anarkistit hallitsivat Mannerheimintietä.

Lopuksi anarkistit vielä kiittivät poliisia valtaamalla sen osan Mannerheimintietä, jota pitkin Trump ja Putin tulisivat poistumaan!

Nähtävästi tässä vaiheessa tilanne oli jo niin absurdi, että valta otettiin pois EET-poliiseilta.

Joka tapauksessa joku poliisijohdossa vihdoin päätti lopettaa anarkistien laittomuudet!

Kiasman edessä noin kaksikymmentä poliisiautoa ja kymmeniä poliiseja pysäytti ja piiritti anarkistimarssin.

 

 

Poliisit eivät kuitenkaan vieläkään pyrkineet pidättämään kaikkia anarkisteja. Osan annettiin poistua paikalta lippujensa kanssa!

Vain fanaattisimmat anarkistit otettiin kiinni. Suuri osa heistä piti kantaa yksitellen poliisimaijoihin.

Kaikki eivät kuitenkaan mahtuneet poliisimaijoihin, joten osa kannettiin anarkisteja varten tilattuun bussiin.

Poliisi oli siis varmasti jo etukäteen suunnitellut tarvittaessa ottavansa anarkistit kiinni. Miksi siis heidän sitten annettiin niin pitkän aikaa laittomasti mellastaa Helsingin keskustassa?

Miksi poliisi kohtelee anarkisteja ja maahanmuuttajia silkkihansikkain? Jos kansallismieliset olisivat toimineet samalla tavalla kuin anarkistit, niin kaikki olisi välittömästi viety putkaan ja valtamedia olisi tuominnut mielenosoittajat vaarana yleiselle turvallisuudelle.

[Videon kuvan laatu on heikko. Finn-kanavan video on lyhyempi ja hieman eri paikasta, mutta siinä on parempi kuvan laatu. Poliisin kantaessa anarkisteja myös Junes Lokka tuli paikalle ja kuvasi toiselta puolelta hyvällä kuvan laadulla.]

 

Vaikka saikin pitkään odottaa, niin onneksi kuitenkin poliisi vihdoin teki työnsä!

Tosin se ei varmaankaan ollut EET-poliisien johtajan ylikomisario Jari Taposen päätös.

 

About the Author

Marco de Wit

Suomen Kansa Ensin ry. puheenjohtaja. Pyrin joka ilta klo 19 tekemään omalla Marco de Wit Youtube-kanavallani ja (6 kanavaani on jo sensuroitu) yhden Tabu-uutiset lähetyksen (näkyy myös tällä kotisivullani). Pyrin myös joka ilta osallistumaan Youtubessa näkyvään klo 21 Suomen Kansa Ensin-lähetykseen, joka löytyy osoitteesta suomenkansaensin.fi

1 thought on “Poliisi salli anarkistien hyökkäillä ja mellastaa Trumpin ja Putinin huippukokouksen aikana!

    • Author gravatar

      ”Eurooppa yllätetty ”housut kintuissa” – Jyrki Katainen huolissaan kyberuhkista: ”Itsenäisyyden voi menettää ilman, että laukaustakaan ammutaan””

      Uhkia on monenlaisia, itsenäisyyden voi menettää todella helposti. Ei taida montaa sukupolvea viedä. Kybersota on pelottavaa…

Comments are closed.